Polisen har i måndags fått in en observation i tipslådan från Skogdalsv. i Saltsjö-Boo under förra veckan:


”Jobbar hemifrån och upptäckte att någon upprepade gånger med ökad intensitet kände på ytterdörren(ca 07:00), ingen knackning. Gick för att kontrollera. En person som inte kundesvenska utan upprepade ordet ELEKTRIKER och pekade in mot huset, bärandes på enliten pallstege och iförd varsel. Jag sa nej nej och pekade ut mot gatan(Skogdalsvägen) eftersom jag hade blivit varnad för detta MO genom olikasamverkansgrupper på nätet. Personen kör en mörk skåpbil av mindre typ (Kangoomotsv.). Han har setts passera på gatan minst en gång efter detta.”

Och idag kom en ny veckorapport om anmälningsläget som varit förhållandevis lugnt – se dock Källvägen nedan:

INGA BROTT:
>> SICKLAÖN:       Duvnäs
, Skogalund, Storängen,Ö.Ektorp, Duvnäs utskog, Skuru, Nysätra, Hästhagen
>> SALTSJÖ-BOO: Eknäs, Krokhöjden, N. Björknäs, S. Björknäs, Klinten,
>> SALTSJÖBADEN: Igelboda, Tattby,
>>ÄLTA:              Kolarängen., Älta gård

KÄLLVÄGEN:
Fullbordat inbrott i villa på Källgränd dagtid den 10 dec mellan kl. 08-20:15. Senare på kvällen/natten till den 11 dec stals en bil – bilnycklarna har antagligen legat framme i huset vid inbrottet och tjuvarna kommit tillbaka för att hämta den. Mycket tråkigt och för tjuvarna väldigt lönsamt. Jag rekommenderar att alla värdesaker låses in i ett fastskruvat säkerhetsklassat värdeskåp med stöld- och brandsäkerhet.

BOO GÅRD:
Tillgrepp av två cyklar:
>> Djurgårdsv. mellan 9-11 dec
>> Boovägen (cykelparkering vid skolan) den 14 dec mellan kl 16:00-21:00. Lämna inte cyklar på allmän plats över natten och särskilt inte över en helg.

NEGLINGEÖN:
Fullbordat inbrott i lägenhet oå G:a Skolvägen mellan 11-14 dec.

SOLSIDAN:
Fullbordat inbrott i villa på Vårgårdsv. dagtid fredagen den 14 dec mellan kl 10:30-18:15
Stöld ur eller från båt (ej båtmotor) på Strandv. under helgen 14-16 dec. Standarduppmaningen i Båtsamverkan är att tömma båten själv som bekant.

Vår kontaktppolis kollar (om tid finns) av läget även på fredag. Annars får vi nästa rapport tidigast den 8 januari som då täcker in både jul- och nyårshelgerna.

Hälsn
Brian Kylén, samordnare
Grannsamverkan mot brott i samarbete med Nacka lopo