VARNING!
Nedanstående rapport pekar mot stor fara för inbrott i Duvnäs under närmaste tiden – inbrottstjuvar har slagit till stort i Storängen förra veckan och kan mycket väl komma hit före hemkomst men efter mörkrets inbrott på vardagar. Förbered skolbarn med tidig hemgång att tända upp huset ordentligt och röra sig vid fönstren. Då går tjuven någon annanstans.

Så till rapporten. Igår var jag på Polishuset i Nacka och träffade vår rapportör för anmälda brott. Han ska pensioneras i slutet på januari så vi håller på att förbereda säkerställandet av att rapporten kommer att fortsätta komma till oss även därefter. Jag fick också mer kännedom om vilka handgrepp som görs för att få ut rapportinformationen ur det s.k. RAR-systemet.

Vi bestämde också att lägga in stöld av båtmotor i rapportrutinen, eftersom det brottet blivit vanligare än stöld av hel båt.

Hem fick jag med mig senaste brottsrapport fram till i söndags. Största problemet är att basområde Storängen (består av två villaföreningar i Storängen samt Lillängens villaförening) drabbats av sex fall av villainbrott och ett försök under denna korta rapportperiod. Gärningstidpunkterna ser ut som rena turnén den 14-16 nov.

Vi ber kontaktpersonerna i resp förening att försöka få reda på detaljer som kan vara av värde i det brottsförebyggande arbetet (se gatunamnen nedan). Kontakta mig per tel om det uppstår frågor.

Det har också kommit en direktrapport från en fastighetsägare i område Stationsberget i Duvnäs sent igår kväll (måndag) avseende inbrott i villa (också nedan).

INGA BROTT:
Skogalund, Ö.Ektorp, Duvnäs Utskog, Skuru, N.Björknäs, S. Björknäs, Klinten, Boo gård, Älta gård

DUVNÄS:
20 nov (tid ej angiven):
– Inbrott idag Knut Pernos Väg [Stationsberget]!! Någon/några har under dagen tagit sig in i sovrummet genom att slå sönder glasrutan i balkongdörren på övervåningen.

STORÄNGEN:
Sex fall av villainbrott:
>> Banvägen den 14 nov kl 17:47
>> Lillängsv. den 14 nov kl 15:30-17:00
>> Krokv. den 14 nov dagtid mellan 08:00-18:00
>> Krokv. den 16 nov kl 18:50, där rapporten från ägaren lyder så här:
” – Tjuvarna överraskades, polis larmades men ryckte inte ut trots att min dotter ringde omedelbart när hon kom hem och hörde dem på övervåningen.
H
uset var låst och larmat, de sparkade in underdelen av balkongdörren och gick in i ett sovrum som inte nås av sensorn där de stannade och tog samtliga smycken. Två män som klättrat uppför stupröret.
     Eftersom det var mörkt ute var signalementet svagt. De pratade svenska och måste varit ganska vältränade.

och återstående två fall av villainbrott på adresser på Fannydalsplatån den 16 nov:
>> ett mellan kl 08:30 – 19:20
>> ett mellan kl 07:45 – 17:15

Slutligen ett försök till inbrott på Musikvägen (lågt nr) mellan 8 nov – 16 nov.

EKNÄS:
Stöld ur eller från fordon på Trädgårdsv. mellan 13 nov kl 15:00 – 14 nov kl 10:00

NEGLINGEÖN:
Stöld av båtmotor på privatadress Hotellviken mellan 14 nov kl 18:00 – 15 nov kl 08:00

TATTBY:
Fullbordat villainbrott på Furustigen mellan 12 nov kl 14:00 – 15 nov kl 19:00

Hälsn
Brian Kylén, samordnare
Grannsamverkan mot brott i samarbete med Nacka lopo