Så var det dags för en ny rapport av de brott som hunnit föras in i polisens anmälningssystem. Till det fogas att det ska ha skett ytterligare tre bildemonteringar (BMW) i olika delar av Saltsjöbaden så sent som i natt (30/1). Jag har inte de detaljerna utan de kommer med i nästa rapport. Så här ser det ut i systemet fram till igår:

INGA BROTT (av de vi är intresserade av):
>> Sicklaön: Skogalund, Ö.Ektorp, Duvnäs Utskog, Skuru, Nysätra
>> Saltsjö-Boo: Eknäs, Krokhöjden, N.Björknäs, Klinten, Boo gård
>> Saltsjöbaden: Igelboda, Solsidan, Tattby
>> Älta: Kolarängen, Älta gård

DUVNÄS:
Fullbordat villainbrott på Vargvägen (omr. Grytet) utfört 21-23 jan. Ägaren har lämnat direktrapport:

”Vi har haft inbrott i vårt hus på Vargvägen [..]. Har varit borta ca 1 vecka och kom hem igår den 23/1 på kvällen. Troligen har inbrottet skett mellan den 21/1 och 23/1.

Tjuven har klättrat längs stuprännan upp på balkongen. Lyckats slå upp ett litet hål i balkongdörrens 3-glasfönster och öppnat dörren på insidan. Letat och rotat i frysen, bokhyllor och garderober. Hoppat ut genom ett fönster på nedervåningen, eftersom det krävs nyckel för att komma ut genom ytterdörren. Stulit bl a en tvärflöjt av märket Muramatsu och kaffeskedar i silver.”

STORÄNGEN:
Fullbordat inbrott i filla på Storängens Strandv. den 23 jan mellan kl 14:57-19:20. På samma adress polisanmäldes också skadegörelse vid samma tillfälle.

HÄSTHAGEN:
Stöld utan inbrott, från bostad, hos funktionsnedsatt, på Jägarvägen den 19 dec dagtid (efteranmäld)

KÄLLVÄGEN:
Inbrott i bil med stöld av lösa föremål, på Boovägen vid skolan den 18-21 jan

SÖDRA BJÖRKNÄS:
Skadegörelse på motorfordon på Kärrstigen mellan 20-26 jan

NEGLINGEÖN:
”Bildemontering” på Vikvägen (dvs. stöld av fast monterad interiör eller exteriör) natten mellan 21-22 jan kl 22:00-10:00.

Det har också inkommit ett bidrag till Polisens tipslåda gällande Ormineringen som kom i förrgår 28/1:

”Jag vill tipsa er om att det förekommer rekande av bilar och garage på Ormingeringen 1-10. Detta har skett vid två tillfällen 13/1 kl.11.45-12.05 där tre personer gick runt och kollade runt på bilarna på övre däck av garaget sedan tog man sig ner för att titta i garaget.

Vid andra tillfället var 20/1 kl.14.20. Det var samma bil vid garaget där en person gick ut och mätte garageporten. En granne uppmärksammade detta och frågade personen vad de höll på med på engelska men fick inget svar från personen och sedan försvann de från platsen omgående. Bilens registreringsnummer är Lettiskregistrerat. ”

Detta behöver inte handla om brottslig verksamhet, men alltid bra att ha ögonen öppna och visa sin närvaro! Ytterligare ett tips, som inkom den 16 jan från Grannsamverkan på Vikingavägen, förtjänar också uppmärksamhet:

”Jag håller ihop en grannsamverkan i Saltsjöbaden och fick nyss nedan information efter att jag skickat ut din senaste rapport. Tänkte att det är bra att du känner till.  Jag har meddelat min grannsamverkan att ta detta på största allvar, för det är ett av knepen tjuvarna använder för att se om man är hemma:

Det hände något skumt hos oss igår (15 jan) på Vikingavägen [..]. Snöskyffeln och borsten som stod på helt olika ställen låg kors och tvärs framför vår dörr. Min man hade åkt en stund tidigare på morgonen och då var allt i sin ordning.

Det kanske inte betyder något men jag vill ändå uppdatera er på detta.”

Det var allt för januari så länge!

Brian Kylén, samordnare
Grannsamverkan mot brott i samarbete med Nacka lokalpolisområde