Vår kontaktperson i polisen har nu fått behörighet till polisens s.k. RAR-system och kan då ta ut anmälda brott själv. Men jag åkte till polisstationen idag 8/5 för att kunna precisera vad vi vill få ut ur systemet, och utan större möda trillade rapporten ut! Vi fick inte med cykelstölder och några mindre koder, men det väsentliga. Vår poliskontakt har lovat att skicka en ny rapport om 14 dagar igen….

Har nu som täcker hela året hittills fram till 7 maj. Rapportering har tidigare skett t.o.m. 25 mars. Därför återges här nedan endast 26 mars – 7 maj, en period om 6 veckor:

INGA BROTT (av de vi är intresserade av):

Duvnäs (utöver tidigare rapporterat inbrottsförsök i artikel här bredvid), Ö.Ektorp, Skuru (5 brott i januari men sedan lugnt), Eknäs, Krokhöjden, Källvägen, N.Björknäs, Klinten, S.Björknäs, Boo Gård, Igelboda, Neglingeön, Solsidan, Tattby.

[Om du känner till fler brott under aktuell period som inte nämns på www.saltsjo-duvnas.se/grannsamverkan eller här, skulle jag vilja veta det – även för att ha koll på dagens uttag av statistik.]

SKOGALUND:
Villainbrott på Ekbacksvägen den 3 april mellan kl. 07:30-17:00

STORÄNGEN:
Försök till villainbrott på Floravägen den 5 april kl 09:45
Fullbordat villainbrott på Gränsvägen den 20 april mellan kl. 18-21:30

NYSÄTRA:
Fullbordat villainbrott i Nackanäsparken mellan 29 mars – 5 april
(Även ett fullbordat inbrott Nackanäsvägen den 12 febr kl. 17:00 som inte rapporterats tidigare)

DUVNÄS UTSKOG:
Fullbordat villainbrott Sten Stures väg dagtid den 27 mars,
(förutom de två bilrattarna på Knut Stangenbergs väg mellan 21-22 januari)

 

Sammantaget har de senaste 6 veckorna varit ovanligt lugna, och faktiskt hela våren. Villaägarna gick ut med att inbrotten ökar – men inte här i alla fall!

Brian Kylén, samordnare
Grannsamverkan mot brott i samarbete med Nacka Lopo/BF