Det har idag 17/5 2018 varit ett inbrott på Hammarénsvägen. Ägaren var borta i två timmar mellan 10 och 12 på förmiddagen. Förövaren/na tog sig in via ett källarfönster som trots sitt godkända lås bröts sönder i flera delar.

Det troliga är att man haft villan under observation och passat på när ägaren lämnade huset. De som har källarvåning med en dörr till övervåningen [kan fundera på följande: går det att] låsa den dörren finns en möjlighet att hindra [eller fördröja] tillträde till resten av huset.

Är källarfönster försedda med galler som måste forceras, brukar det vara ett effektivt hinder för ovälkomna besök.

Boo Jonsson och Nils Bremberg,
Grannsamverkan mot brott i Skogalund

Kommentar: Det har kommit ett ökande antal observationer om främmande personer som tycks spana på fastigheter och till och med gå in på tomter och titta in genom fönster. Om en person inte går rakt fram till entrédörren i ett hus utan tar sig runt till baksidan på tomten finns anledning att misstänka pågående försök till inbrott och då kan man ringa 112.

Om indicierna är svagare men beteendet misstänkt, ringer man 114 14 och tipsar polisen. Ha i båda fallen ett tydligt signalement som man helst skriver ned innan: huvudbonad, tröja/jacka, byxor och skor, kroppslängd, frisyr, andra kännetecken, ev. väska/bag. Personen kan då lätt upptäckas om polispatrull tar upp jakten.

Brian Kylén, samordnare
Grannsamverkan mot brott i samarbete med Nacka Lpo/BF