Det inträffade en lastbilskollision (med smitning) in i vår gamla stenmur och krockdetaljer låg spridda från Herrgårdsvägen via Gamla Allen upp till Ektorpsrondellen. Vi är tacksamma för fler observationer från Duvnäsbor.

Idag fredag 18 maj, strax före eller runt kl. 18 på Herrgårdsvägen så hör vi och även våra grannar en stor smäll. En granne reagerar på en framfarande lastbils höga fart före och en annan på dess hastighet efter den skarpa kurvan. Många reagerar på smällen däremellan men ingen ser den tyvärr.

Det vi fått fram av olika grannar är att det var en vit lastbil med två bilar som last. Den ena bilen kan möjligen ha varit silvrig och den andra ev. svart. Grannar ringde och berättade att delar av vår stenmur och vårt staket rasat. Springer ut och ser tydliga spår från en lastbil som kört in i stenmuren som är cirka en meter hög och går runt vår tomt. Ovanpå muren stod ett tungt trästaket ca. 1,30 m högt.

Lastbilen krockade så kraftfullt att tre st 3-meterssektioner rasade samt 300 kg tunga stenar åkte ut i gatan. Dessutom har fordonet tappat en massa delar, spännband, gummidetaljer, lister osv. Man kan följa både vissa hjulspår men framförallt delar hela vägen upp till Ektorpsrondellen.

På de delar vi tittat på står det att delarna kommer från Polen och det finns vittnen som tror att det stått på polska på sidan av lastbilen men mer än så vet vi tyvärr inte. Om det är någon annan som reagerat på dess snabba framfart längs Gamla Allén norrut runt kl. 18:00 i fredagskväll och råkar ha gott minne för registreringsnummer eller sett något mer än ovan så är vi och polisen tacksamma för den informationen.

Lastbilen bör dessutom ha en rejäl skada på högersidan fram, givet stenblocken den körde in i. Nacka kommun var snabbt på plats, tack vare polisen, och åker runt och samlade upp alla lastbilsdelar.
Fastighetsägare i Nedre Duvnäs

Kommentar Grannsamverkan: Man undrar om brådskan berodde på att lasten kanske bestod av stulna bilar? Kommande rapport från polisen får visa om det saknas bilar i Duvnäs.

Här fanns en stor och obehaglig risk att någon promenör hade kunnat bli ihjälkörd. En person ringde och uppskattade farten till uppåt 70 km/tim – på ett vägavsnitt efter kollisionen med stenmuren.