I natt (mellan onsdag och torsdag 22/3) har någon krossat rutan på passagerarplats på vår bil, öppnat dörren och monterat bort och tagit med sig ratten. Förutom ratt och skadan på fönstret verkar inget annat vara borta eller skadat. Bilen var en Mercedes.
Bilägare på Reginavägen (omr. Måssgärdet)

Grannsamverkans kommentar: Noterar att det var första gången bilmärket Mercedes pågripits, utifrån vad jag känner till. Bildemonteringarna fortsätter tyvärr under mars på bred front.

Tyvärr har jag inte fått någon systematisk rapport över anmälda brott från polisen sedan mitten av februari. Brottsdrabbades egenrapporter till mig har därför blivit mer betydelsefulla för Grannsamverkan utöver att dessa rapporter alltid innehåller mer detaljer. Så fortsätt att höra av er när något hänt.

Från Saltsjöbadens basområde Igelboda kom rapporter om bilbrott natten till den 25 februari. Det gällde dels stölder av fast monterade bildelar från BMW- och Audi-bilar. Dels nämndes bostadsinbrott uppdagade efter sportlovet.

En representant för Grannsamverkan i Hotellvikens Villaförening i basområde Neglingeön, Saltsjöbaden, rapporterade  den 3 mars till mig att:
– ”Vi har haft flera inbrott i bil senaste veckan i Saltsjöbaden. Ringvägen, Karl Gerhards väg, Pålnäsviken, etc. Jag tror att alla är polisanmälda. Jag som samverkare blev själv drabbad förra helgen. En ratt stals ur min bil.”

En Duvnäsbo blev riktigt irriterad den 15 mars när hans BMW-ratt och annan utrustning försvunnit för andra gången med exakt samma förfarande. Han undrade om det var dags med medborgargarde och privata vaktbolag?

Jag svarade att vaktbolag blir för dyrt, men man kanske kan byta till ett bilmärke där rattar med krockkuddar inte är lika hett eftertraktade under inflytande av Västs handelsblockad mot Ryssland efter Ukraina- och Krim-händelserna. Åtminstone en familj som drabbades två gånger i rad har bytt bilmärke i Duvnäs, för två år sedan.

Samma dag hörde en dam av sig som sett två män sitta i en vit skåpbil vid Fasanvägen (omr. Fågelberget)  när hon kom hem den 15 mars vid 17.20. Karlarna ”såg inte ut att ha något särskilt att göra och när jag gick fram mot dem så åkte de iväg”. Damen hann ta en bild av fordonet, som var svenskregistrerat. Hon avslutade rapporten med att ”kanske var det inget, men vill rapportera för jag fick en konstig känsla”.

Flera rapporter jag får visar att vaksamheten är hög. Det är bra! Så fortsätt rapportera när något känns att inte höra till här i Duvnäs. Övriga händelser i Duvnäs under senaste månaden har rapporterats i separata inlägg på denna sida härintill.

Brian Kylén, samordnare
Grannsamverkan mot brott i Duvnäs