Rapport 1
I går, tisdag 23/7 vid 16-tiden skedde vad vi tror är förberedelse för ett inbrott hos oss på Måsungevägen. En stor och stadig trädgårdsstol på framsidan strax bredvid entrédörren var omkullvält. Vi har svårt att se någon annan förklaring än att det var gjort av en människa för att kolla om huset var semestertomt.

Rapport 2
Tänkte bara rapportera att i morse/förmiddags (25/7) hittade grannar på Duvnäsvägen i område Kullen en man sovande i sin verktygsbod. Efter upptäckt bad han om ursäkt och lommade iväg. Han verkade varken farlig eller hotfull men ändå givetvis otäckt med oinbjudna gäster på det viset. Här följer grannarnas beskrivning av mannen:

Svårt att säga ålder: 45-55 kanske, svart/gråsprängt hår, såg sliten ut. Tror det var en gråaktig tröja/jacka och mörka byxor. Han pratade engelska med brytning. Han bad om ursäkt och gick. Så han var nog inte farlig, men man kan ju inte veta om han bara behövde sovplats eller om han letade efter mer givande olåsta dörrar.

Rapport 3
I natt torsdag 25/7 någon gång efter midnatt, hade vi påhälsning av tjuvar i vår carport. De stal fyra cyklar, några fastlåsta i ett cykelställ, nån fristående med bygellås. Vi har också en lampa med rörelsesensor, men det hjälpte föga. Vi bor på Hägervägen .

Ville bara meddela detta och varna andra. Stölden är polisanmäld.

Rapport 4
Jag fick just besök av en kille som ville byta min hängrännor mot nya i koppar innan han åkte tillbaka till Polen. Han var 35-40 år. Mörkhårig med mörkt skägg. Svarta kläder. Gula skor. Han var inte stor och kraftig. Snarare normalbyggd ca 170-175 lång. Bilen är en silvergrå skåpbil eller minibuss med stegar eller liknande på taket.

Jag tackade nej, då försvann han. Han frågade inte flera här, trots att många är hemma.