RAPPORT 1: LYKTOR DEMONTERADE FRÅN BIL (Duvnäsv. omr. Grytet)
Kl. 03:54 i natt (7/9) hör vi hur några gör åverkan på vår bil. Vi öppnar fönstret samtidigt som larmet på bilen utlöses och två, sannolikt unga killar (av rörelsemönstret att döma), springer ut från parkeringen. När vi inspekterar bilen så har man stulit lykthusen fram. Allt finns dokumenterat på film.

Detta är tredje gången på 6 månader som våra bilar blir vandaliserade och utsatta för stöld. BMW’n sålde vi för att slippa eländet.

Frågan kring dessa återkommande stölder från bilar i Duvnäs börjar bli ett avgörande problem som på sikt kan påverka huspriserna i området och hur efterfrågan att bo här minskar. I ett flertal sociala forum finns det mer eller mindre officiella listor över ”de sämsta platserna att bo i Stockholm” med fokus på brott, då speciellt relaterat till bilar. Duvnäs är tillsammans med delar av Danderyd, två områden på Lidingö och Saltsjöbaden överrepresenterade bland negativa erfarenheter.

Problemet är så stort, samtidigt som samhället inte gör ett dyft, så vi borde allvarligt ta upp frågan om vad vi boende kan göra. Vi kommer sannolikt att flytta om detta inte vänder. Det skall inte vara meningen att vi skall behöva investera 100-tusentals kronor i säkerhetslösningar för att få vara i fred. Vi har rörelsedetektor, kameraövervakning samt belysning. Hjälper inte ett skvatt! Tycker vi borde starta ett upprop!

RAPPORT 2: TJUVAR FASTNADE PÅ FILM (Kristinav. omr. Ekhyddan)
I natt (8/9) kl. 03:34 hade vi igen besök av samma grabbar som gjorde inbrott på Kristinavägen (granne i omr. Duvnäsberget).

Jag har dem på film igen. De är igenkända från Kristinavägens grova inbrott och tillgrepp av bil. Jag ser att det är samma personer. Trots polisanmälan från min sida och trots polisanmälan av drabbad granne förra veckan har polisen inte hört av sig.

RAPPORT 3: DUBBEL CYKELSTÖLD (Fogdev. omr. Patron)
Vi hade påhälsning av tjuvar i natt (8/9). Två personer gick in på tomten kl. 4:30 på morgonen den 8/9 och stannade i 3 minuter. Händelsen registrerades av övervakningskameran som finns uppsatt på förrådet. Personerna är maskerade, men man kan urskilja ögonen på den ena. De stal två cyklar.