En liten sammanställning innan julruschen från vår kontaktpolis Claes, för utskicket. Siffrorna gäller 1 jan t o m 10 dec resp. år för inbrott +försök till inbrott i bostad i Nacka kn :

2016:  239
2017:  313
2018:  221
2019:  192

Nackas nedgång av bostadsinbrott har inte varit lika tydlig som trenden i landet detta år.

Så till vår standardrapport – anmälda brott – men läs även om Älta gård längst ned – kan drabba den som inte låst sin dörr:

INGA BROTT:
>> Sicklaön: Duvnäs, Skogalund, Duvnäs Utskog, Skuru, Nysätra,
>> Saltsjö-Boo: Eknäs, Klinten, Krokhöjden, Källvägen, N.Björknäs, Ö.Kummelnäs, Boo gård,
>> Saltsjöbaden: Saltsjöbaden C, Solsidan, Tattby, Fisksätra småhus,

>> Älta: Kolarängen

STORÄNGEN:
Parkvägen (lågt gatunr) har anmält både skadegörelse på motorfordon och annan skadegörelse som ska ha genomförts någon gång mellan 15/11-6/12

Stöld utan inbrott för Fjällstigen (lågt nr) mellan 23-27/11

Ö.EKTORP:

En fastighet på Edinsv. har anmält “annan skadegörelse (ej klotter)” som ska ha utförts 7/12 kl 17:18.

HÄSTHAGEN:
Annan skadegörelse anmäld för fastighet på Smedjevägen för den 10/11 kl.00:30-00:45

S. BJÖRKNÄS:
Skadegörelse på motorfordón anmäld för Ängsbacken mellan 6/12 kl 07:40 – 7/12

IGELBODA (Saltsjöbaden):
Stöld av fast monterade saker (ratt?) ur motordrivet fordon på fastighet vid Pålnäsvägen. Ska ha skett under perioden mellan 1-7/12

NEGLINGEÖN:
Ett fall av annan skadegörelse anmäld för adress på Granbacken den 3/12 mellan kl. 15:30-17:30

ÄLTA GÅRD:
Björnossvägen har haft ett fall av annan skadegörelse (ej klotter) mellan 28/5-4/6 (efteranmält 4/12!!)

Följande brott i Älta gård finns ännu inte rapporterat som polisanmält i den rapport jag fick för förra veckan, men jag har fått in en direktrapport via lokal grannsamverkans kontaktombud Ewa:

Hej, Jag rapporterar här om ett inbrott som hände i vårt närområde häromdagen. Citat från villaägaren finns här nedan. De hade dessvärre glömt låsa altandörren och det verkar som om någon går runt i området och känner på ytterdörrarna. De har ingen grannsamverkan i området men jag har erbjudit mig att hjälpa dem dra igång om de vill. I så fall kontaktar jag dig och vår trevlige polis.
Mvh /Ewa

“29 november 2019:Inbrott på Envägen i natt medans vi låg och sov. Det vi tror hänt är att de tagit sig in genom vår altandörr på baksidan som vi troligen glömt låsa. Sen rotat igenom hall, vardagsrum och kök och stängt in sig i tvättstugan där de rotat igenom allt. Sen gick de ut genom tvättstugan. När vi gick upp i morse stod tvättstugedörren på vid gavel. De har stulit datorer, lite kläder och smycken. Men värst är ju känslan av att någon varit inne här och rotat runt medans vi sov. Vågar inte tänka på vad som kunde hänt om någon vaknat och gått upp”

Brian Kylén, samordnare
Grannsamverkan mot brott i samarbete med Nacka Lpo