Grannsamverkan har fått in tre rapporter under torsdag kväll och  fredagen från händelser under eftermiddagen torsdagen 18 januari 2018:

RAPPORT 1  Skogalund
I går gjordes ett inbrott på Hammarénsvägen i Skogalund. Inbrottet skedde mitt på dagen. Förövarna tog sig in genom att slå sönder ett källarfönster. De hade tagit god tid på sig och ställde till stor oreda.

Några föremål av större värde fick de inte med sig. En röd bil, amerikanare av äldre modell har iakttagits och kanske kan sättas i samband med inbrottet.
Grannsamverkan i Skogalund

RAPPORT 2  Duvnäs (omr. Måssgärdet)
Fastighetsägare på Reginavägens mitt rapporterar att inbrottsförsök upptäcktes på kvällen vid middagen. Han frågade sin fru om hon öppnat något fönster för det kändes kallt i huset. Men det hade hon inte gjort. När saken undersöktes, upptäcktes att en fönsterhake var sönder och fönstret stod på glänt i ett rum.

I fastigheten finns larm, och det hade inte gått. När mannen kom först hem på eftermiddagen kl. 16:45 hade han larmat av som vanligt men inte märkt något just då. Det låg en laptop framme synlig, men den var kvar och uppenbarligen hade inbrottsförsöket avbrutits, kanske samtidigt med mannens hemkomst?

Senare när det öppnade fönstret upptäcktes, återfanns även tydliga spår i snön vilka kom från en fastighet på Bergvägen ovanför. Dessa ledde sedan vidare från platsen för försöket till nästa fastighet västerut på Reginavägen. Under fredagen kunde dessa spår observeras gälla två personer. En person hade gått mot denna fastighets hus, men ångrat sig (tur det för där fanns det folk hemma), och båda spåren ledde sedan västerut mot ytterligare en tomt.

Under fredagen återkom polisens tekniska grupp och ville titta på de kvarlämnade spåren av inbrottsförsöket redan på fredagskvällen. De är på väg dit.
Fastighetsägare #2 i direktrapport till Grannsamverkan via tel torsdag kväll

RAPPORT 3  Duvnäs (omr. Tvättpelaren)
Igår (torsdag) såg min dotter 2 killar i 17-årsåldern hoppa ut från mina grannars tomt genom buskar ut på gatan för att sedan gå ner mot Storängen. När jag talade med mina grannar så såg dom fotspår i snön som gick mot fönster och altandörr.

Idag upptäckte min andra granne spår i snön, förmodligen av två personer som hade gått in från Reginavägen utefter sidan till husets baksida där de gått runt lite, för att sedan fortsätta mot reservatet.

Jag tänkte kanske att det är läge att kommunicera detta till alla i föreningen. Kanske även Nacka polisen? Mina kameror som kontrollerar min tomt har inte upptäckt något konstigt. Men jag återkommer om det händer något.
Fastighetsägare #3 på Reginavägen i mejl till Grannsamverkan

EXTRANYTT (FREDAG KVÄLL kl.19:30): Rapport 4 (omr. Stationsberget)
Duvnäsratt borta i går natt i bil framför hus i inre Duvnäsviken nära Duvnäsvikens Marinas parkering

Kommentar:

Polisens brottsförebyggare är underrättad om händelserna, som ännu inte kommit in i statistiksystemen. Vi följer upp när rapporten ”Anmälda brott” kommer, förhoppningsvis i nästa vecka.

Vädret i  helgen 20-21 jan gör att snöspåren kommer att bestå ett tag. Grannar som inte känner igen nya spår bör hålla sig borta från dem i fall polisen vill följa dem.