Följande rapport visar att tjuvar dykt upp i Duvnäs igen och att de inte skyr att gå in nattetid trots att folk finns i huset:

”För din information så har vi haft ett inbrottsförsök i natt [3 dec 2020, red. anm.] på Illervägen [omr. Långsjö Äng]. Åverkan på fönster som när vi vaknade stod på vid gavel. Men något måste väl ha skrämt förövarna då de inte tycks ha gått in i huset. Polisanmälan är gjord och polisen har lovat en inspektion till efter lunch idag.”

Farliga situationer kan uppstå i dessa fall. Det var ca 5 år sedan det hände sist i Duvnäs. Märker man att någon är inne om natten kan det vara bra att tyst ringa 112 (pågående brott) och efter 2-3 minuter tända sin taklampa och börja rumstera lite. Invänta polis – men absolut inte konfrontera. Tjuven har chans att fly, men hundpatrull har goda odds att hinna upp ett spår som är bara några minuter gammalt.

Nu för tiden letar tjuvarna främst efter bilnycklarna som inte bör finnas i hallen, utan gömda i plåtask i sovrummet (se tidigare artikel här bredvid)