I går natt vid 2 tiden, vaknade jag av ljud utanför. Vi har tidigare blivit av med rattar så jag tittade ut. Mittemot gatan är garaget öppet hos grannen och bilen i garaget står på och 2 unga( ena lång), mörkklädda, maskerade killar håller på med bilen och även den andra bilen som står på uppfarten.

Jag skriker och undrar vad de håller på mig, springer ner och ut och fortsätter att skrika på dem, lite gömd av rädsla bakom min egen bil. De får lite bråttom men struntar i mig.

De skriker åt varandra på svenska. Fortsätter ta in saker i bilen, drar iväg efter ett tag i en av bilarna. Den andra bilen hinner de inte ta, men har lagt saker även där. Vi ringer polisen samtidigt som jag ringer på hos grannen som ligger och sover.

Märker att ytterdörren står öppen och går in och möts av ägaren. De har även gjort ett fullbordat inbrott inne när familjen sov på övervåningen. Mycket elektronik, nycklar, 2 cyklar och en bil blir taget.
Granne

KOMMENTAR:
I gårdagens artikel varnades för detta av en annan granne på gatan som också sett liknade typer – rekognocerande.

Till det ska läggas en rapport från en  av Saltsjöbadens grannsamverkare:

”- Såg idag på Saltsjöbadens anslagstavla på Facebook detta meddelande:  På Solsidan har uppmärksam granne informerat om att vissa postlådor blivit diskret märkta med vit krita. Olika märkningar för olika hus! Det kan indikera att en eventuellt inbrottsrunda är på gång att göra en räd. Lås dörrar och var extra vaksamma!”