Under senaste veckan har som tur är inte några fullgångna inbrott begåtts i Duvnäs, men i artikeln härintill rapporteras om ”Oro i Lugnet 26 jan” med inslag av spaning och förberedelser vid och inne på en tomt.

Senaste polisrapport, som gällde förra veckan fram till fredag 26 jan, avsåg tre försök till inbrott på tre olika adresser i basområde Älta gård på tre dagar, men inget fullgånget inbrott. På Måssgärdets Reginavägen rapporterades för snart två veckor sedan också om ett försök som avbröts (se sep. artikel). I övrigt lugnt i våra närområden.

Nu har vi ytterligare en rapport om försök till inbrott inkommit under tisdagen (30/1) där grannarna spelat en aktiv roll för att avstyra försöket:

”– Jag tänkte rapportera ett inbrottsförsök som gjordes lördagen den 27 januari klockan 17.15 på vår fastighet […]. Tjuvarna tog sig upp på balkongen på det andra planet och bröt upp ett fönster och öppnade en balkongdörr. De skrämdes sannolikt iväg av att larmet utlöstes samt att våra duktiga och observanta grannar snabbt ryckte ut och kontrollerade vad som hade hänt. 

Polisen är inkopplad men kan inte göra så mycket eftersom de dels är fullt belastade dels att det inte fanns några blodspår eller annat att följa upp.
Fastighetsägare i nedre delen av omr. Backen

Kommentar: Med dessa rapporter om upprepat avbrutna inbrottsförsök kommer tanken att det kanske inte är yrkeskriminella utan yngre nybörjare som är i farten. Då kommer de förhoppningsvis snart att begå misstag och åka fast. När grannar är vaksamma och uppmärksammar ovanliga rörelser har vi en levande grannsamverkan!

Tillägg: Först uppfattades inbrottet som ett försök, men polisen har kommit fram till att inbrottet hade blivit fullgånget, vilket påverkar slutsatsen första stycket.