”Orosanmälan”: utmanande tjänsteerbjudande samt bryggaktivitet! (Rev 1)

Jag är boende […] mitt emot Ringparken, och fick igår besök av en kille som sladdade upp med sin bil och blockerade vår utfart.

Han försökte sälja på mig tjänster om att hämta upp skräp och uppträdde ganska konstigt/utmanande. Skåpbilen han körde var finsk-registrerad (…och hade definitivt inte gått igenom en svensk besiktning), men han själv verkar snarare ursprungligen komma [längre bort ifrån].

Jag såg honom och ett större gäng idag igen på bryggorna i Duvnäsviken. De hade uppenbarligen lyckats ta sig igenom grindarna, men jag skulle inte tro att de har behörighet att vara där.

Jag har ingen aning om han/de har ont uppsåt eller inte, men jag tror inte de är hemmahörande i Duvnäs och det kändes lite som att de var/är ute och rekar…

Bifogar bild på fordonet som han körde.

Mvh//C

Det har inkommit ett kompletteringssvar betr. bortforslingstjänster från Reginavägen:

Tack för intressant info om läget i S-D.  Den blåa Renault bussen har även hemsökt oss, fast något tidigare. Beteendet stämmer också, liksom erbjudandet om bortforsling av bråte/kartonger.

Olyckligtvis hade vi samlat ihop ett antal ”kollin” som vi senare avsåg att transportera till Östervik. Mannen ifråga var rask på att söka hämta ”godset” – dock fick jag stopp på honom vid tomtgränsen med frågan vad kalaset skulle kosta.

Första budet låg på SEK 400, vilket jag givetvis förkastade. Summan sänktes, som väntat till SEK 200. Även det förkastades. Då kom det klassiska ”sympatiresonmanget” om att han hade tom tank (diesel), men även det förkastade jag med argumentet: ”Skall Du inte också berätta om din sjuka mor eller syster?”

Då insåg han det vara lönlöst att fortsätta argumenteringen och återgick till  sitt rostiga fordon och for vidare västerut. Tyvärr hann jag inte notera regnr, men att den kunde vara finskregistrerad iakttog jag.

//BL