Följande rapport ankom 20 februari 2017 till Grannsamverkan – utgör ett utmärkt exempel på hur vi boende i Duvnäs kan vara polisens ögon och öron:

”I morse vid 06:05, när vi gick ut med hunden, noterade vi en övergiven bil 8-10 meter upp i Stationsbacken. Eftersom det var kolsvart ute och ganska svag belysning på platsen, så såg vi på kort tid flera bilar som fick bromsa in. Vi ringde 112 som kopplade oss till Nacka-polisen. De svarade snabbt och lovade skicka ut en patrull.

Bilen var en SAAB 95, lite lätt krockskadad höger bak. Rutorna hade immat igen, men man såg kartonger som tryckte mot fönstren i baksätet. Det stack ut något cykelliknande ur bakluckan.

Vi återvände från promenad 06:35 och såg då att det rörde sig en påverkad man i 35-40-årsåldern kring bilen. Han hoppade in i bilen och försökte starta den, men lyckades inte. Vi ringde på nytt Nacka-polisen och berättade att en påverkad man försökte starta bilen. De hade patrull på väg ut, men undrade om vi kunde följa efter bilen, ifall den körde innan patrullen hunnit fram. Jag sprang hem och hämtade bilen och ställde mig nere vid Upp&Ner/stationen, hela tiden med polisen i luren.

Efter en stund kom mannen fram o frågade efter eld. Mannen försvann sedan mot perrongerna och på återvägen bad han mig att flytta på min bil. Strax därefter kom det två radiobilar – en uppifrån Ringparken, en nedifrån Saltsjöbadsvägen. Sedermera kom även en bärgare och strax innan kl. 08:00 hade samtliga lämnat platsen.

Nackapolisen ringde upp vid kl. 08:20 och tackade. Det var en av deras ”stammisar”, bilen hade körförbud och mannen i fråga var känd för småstölder. Då han hade restförda skulder hade polisen rätt att beslagta bilen.
Granne på Knut Pernos väg”