DISKREGLER
I köket finns ingen fettavskiljning. Därför kan man inte spola ner fett eller mat i avloppen utan allt måste skrapas av och torkas bort med hushållspapper som slängas i sopsäcken.
Det finns begränsat med varmvatten. Därför måste man vara försiktig med användningen av varmvatten.
- Vid minsta tecken på att avloppet inte rinner undan, måste stugvärden informeras.
- Ta med eget hushållspapper och handdukar.
Kontrollera att glas, porslin och bestick är torra och rena innan de ställs in i skåpen eller läggs i lådorna. Observera att glas inte får ställas in på hyllorna direkt från diskmaskinen utan de måste först torkas. En del av depositionen hålls annars inne.
Se manual för diskmaskinen: MANUAL DISKMASKIN
- Glas diskas först – för hand eller i maskin, i avsedd korg. Glasen ska vara rena och klara genom handtorkning med torr diskhandduk innan de ställs in i skåpen på avsedd plats.
- Tallrikar: skrapa av mat och fett innan diskning, oavsett om det sker manuellt eller i maskinen.
- Bestick: skrapa av mat och fett innan diskning, oavsett om det sker manuellt eller i maskinen. För maskindisk finns särskild korg att sprida ut dem i. Eftertorkas med handduk innan de läggs på rätt plats i lådorna.
- Glasskålar, karaffer och köksverktyg: Rekommenderas att diska för hand. Torkas innan de ställs på avsedd plats.