Stora hälsodagen 30 aug

Boka söndagen den 30 augusti redan nu. För första gången kommer Den Stora Hälsodagen att gå av stapeln i Saltsjö-Duvnäs.  

Vi vill skapa en mötesplats för hälso- och träningsintresserade! Med detta evenemang sätter vi fokus på inspiration, kunskap och energi! Det blir en dag fylld av glädje, roliga aktiviteter, intressanta föreläsningar och utställare. Vi lyfter hälsa till en ny nivå – allt medan livebandet Club Camaron spelar på plats!  

Kom och ställ dina frågor om hälsa och träning till våra experter på plats. Utmana dig själv och ditt barn i plankan – vinn fina hälsovinster. Prova NIA, den nya body-mind träningen som kombinerar kampsport, modern dans och yoga. Eller varför inte testa vår nya cykel, den som blandar ihop din egen smoothie, eller utmana dig själv i hjärn-quiz och vinn fina vinster. Vi bjuder på eko-frukt och ekologiska skönhetsprodukter – till ALLA! Det finns hälsomat och mellanmål till försäljning! Passa även på att fynda hälsoprodukter på plats!

Vi lottar ut många fina vinster och goodiebags fyllda med coola hälsoprodukter!

AGENDA – Den Stora Hälsodagen, 30 aug. 2015, kl. 10-14
10.00-10.10  Inledning

10.10-10.40  Malin Dohlwitz Strindlund

10.55-11.45   Ann Hafström och Mikael Hedberg

12.05-12.35  Ulrika Törnqvist

12.50-13.20  Fredrik Paulún

13.30-14.00  Linda Öhrnström

14.15-14.45   NIA – Kom och testa! Behöver ej bokas i förväg.

PLATS
Lokal: Ringparksstugan, Saltsjö-Duvnäs. Stugan ligger i Ringparken i Saltsjö-Duvnäs i Nacka kn (mitt emot Duvnäsvägen 58 ca 800 m söder Ektorp C):  KLICKA HÄR FÖR Google-KARTA  (för Android — om du har iPhone, installera först appen Google Maps för iPhone)

Om du åker buss: tag linje 410 på dagen till busshållplats 410 Ringparken (Nacka). På kvällar eller annan önskad avgångstid är det bättre att åka första bästa buss till Ektorp C och gå fram till rondellen och nedför Duvnäsvägen (rakt fram tills du kommer till Ringparken på vänster sida – röd stuga i parken och klockstapel synlig).

KONTAKT
Projektledare Kristina Fredriksson, 0707-302322, info@rawfood.se

AFFISCH ATT LADDA NER
(håll utkik för senaste version): Stora Hälsodagen presentation (PDF)

Det finns fortfarande utställarplatser kvar. Vi söker också dig som kan hjälpa till på Hälsodagen. Kontakta Kristina Fredriksson (se uppgifter ovan)

FÖRELÄSARE
Nedan presenteras samtliga klara föreläsare:

Malin Dohlwitz Strindlund 
Den snabbaste och mest kraftfulla vägen till ett framgångsrikt ledarskap går genom din egen kropp. Fysisk träning är det i särklass effektivaste sättet att vässa dig som ledare. Träning fungerar som en hävstång och ger positiva effekter som bättre målfokusering, uthållighet, klarhet och mental styrka i jobbet. Grundförutsättningen för att lyckas som ledare är att ha en energi på topp. Det är själva skillnaden mellan att misslyckas och att lyckas. Malin Dohlwitz-Strindlund är VD för CoachPower Sweden AB, författare till boken Tuff kärlek – för ledare och ledarbloggare på Dagens VD. Hon är en av Sveriges absolut främsta Ledarcoacher med många stora ledare och toppolitiker som sina kunder och hon lever som hon lär. Hon tränar minst 6 dagar i veckan, främst löpning, styrketräning och yoga. Malin har sprungit 5 marathon och ett otal andra lopp och har även 5 barn i åldrarna 7 till 16 år tillsammans med maken och kompanjonen Örjan Strindlund.

Fredrik Paulún
Fredrik Paulún är Sveriges mest kände näringsfysiolog och ligger bl a bakom varumärket Paulúns. Fredrik brinner för kost och näringslära och figurerar regelbundet i diverse tv och radiokanaler, bla i SVT:s Toppform som hade över en miljon tittare.Med sin gedigna erfarenhet och passion för hälsa och näringslära medverkar Fredrik regelbundet i ett flertal tidningar och magasin. Fredrik är även en omtyckt och väl anlitad föreläsare och vi är mycket glada över att ha honom på just premiäreventet Den Stora Hälsodagen. På sitt CV har han även sitt populära Näringscenter ”Paulúns Näringscenter” med utbildningar inom kost och hälsa.På Den Stora Hälsodagen kommer Fredrik att berätta mer om de tre nycklarna till att förbättra sin hälsa avsevärt, och dem är nog inte så svåra som man kan tro. Kom, lyssna och ställ frågor till Fredrik direkt på plats.

Ulrika Törnqvist
Ulrika är teaterpedagog, manusförfattare och regissör. Med smittande glädje och humor kommer Ulrika Törnqvist att berätta om hur viktigt det är att man får öva sig på att tala inför en grupp, och hur hisnande det kan vara när det funkar, när man når fram…Många av oss känner stor oro varje gång vi ska ställa oss och tala inför en grupp människor, vare sig det är på jobbet eller i något privat sammanhang. Men det går att träna så att man inte behöver få (ohälsosam) panik. Ulrika kommer att presentera en interaktiv och kul föreläsning (som passar både stora och små), och lite beroende på hur många och vilka (ålder, kön mm), köra övningar som passar gruppen.I alla projekt och föreläsningar Ulrika gör ligger fokus på att bygga självkänsla hos dem som är med, att liksom på olika sätt se dem och bekräfta dem i vilka de är och coacha dem att våga lite till. Ulrika har även jobbat projekt -självkänslodagar för mellanstadiet.I samarbete med Robert F Kennedy Human Rights och Fryshuset har Ulrika satt upp teaterföreställningar på temat mod, med stora delar inslag av civilkurage, och som visas på ett flertal ställen runtom i Sverige, där målgruppen främst har varit ungdomar även om vuxna deltagit. Övrigt som Ulrika pysslar med är retorikkurser för barn, allsköns revyer i olika sammanhang mm.

Linda Öhrnström
Den svenska makeup-artisten Linda Öhrström har hela världen som arbetsfält och jobbar med varumärken som Nike, H&M och Diesel, och hon har uppdrag för prestigefulla internationella modemagasin som Vouge, Elle och Tatler. I Sverige är hon mest känd för att vara i Robyns kreativa team. Linda hade dessutom det hedersfyllda uppdraget att sminka Kronprinsessan Victoria till hennes bröllop. Nu senast ett uppdrag med Noomi Rapace.

Linda kommer att föreläsa om hur man tar hand om sin hud och vikten av att använda rena ekologiska hudvårdsprodukter. Linda kommer även att finnas till hands i sin monter för att svara på alla frågor som rör skönhet och ekologisk hudvård och make-up. Linda har precis lanserat sin egen webbshop med personligt utvalda produkter, helt utan gifter och kemikalier. På plats på Hälsodagen så kommer det att finnas en pop-up store med de absolut främsta ekologiska märkena från hela världen. Om någon kan skönhet så är det Linda. Kom och lyssna till henne och få svar på dina frågor.

Ann Hafström och Mikael Hedberg
Ann och Mikael gör en föreläsning tillsammans. Med deras spetskompetens inom sjukgymnastik, fysioterapi, och kommunikologi kommer Ann och Mikael att beröra ämnen som levnadsvanor/fysisk aktivitet, neurosensomotorik och hjärnans fysiologi.

Ann har stor erfarenhet inom sjukgymnastiken där hon regelbundet jobbar med både vuxna och barn. Det går att urskilja en trend hon äldre barn/ungdomar med problem i nacke/axlar pga för mycket stillasittande vid datorer/i-phones. Ann kommer att lyfta detta och ge tips till oss vuxna hur vi kan stödja våra barn samt tips på röresler/övningar som underlättar och förebygger problem i nackpartiet.

Ann utbildar även i levnadsvanor/fysisk aktivitet inom landstinget. Hon är en engagerad fritidspolitiker i Nacka Kommun.

Mikael använder neuromotorisk och sensomotorisk träning, reflexintegrering, och Brain Gym övningar (sk brain moves) i dagligt klinikarbete. Mikael föreläser om ergonomi, hjärnans fysiologi, neurosensomotorik och hälsa. Mikael driver ett gemensamt paraplyföretag, Aktiv Hälsa i Nacka, tillsammans med sjukgymnast och naprapatkollegor där flera företag samverkar med olika kompetenser

Mikael berättar om den praktiska erfarenheten av vad neurosensomotorisk rörelseträning kan ha för effekt på vårt kognitiva beteende, minskad stress och förbättrad inlärningsförmåga. En viktig del i studenternas lärande men även ute på arbetsplatsen. Tekniken har väckt stort intresse och Mikael har vidareutvecklas inom senso/neuromotorik och reflexintegrering.

Han har kompetens i och är tränad på att göra förändringsarbete på individ grupp och organisationsnivå. Detta betyder att han kan utföra uppdrag som har som syfte att utveckla individ eller grupper samt hela organisationers funktionalitet.

På hälsodagens föreläsning kommer fokus att ligga på hjärnans fysiologi och neurosensomotorik (brain moves).