Duvnäsborna trotsade regnet på Midsommarafton

Mer än 250 duvnäsbor mötte upp i regnställ och paraplyer för ett traditionsenligt midsommarfirande, som efter uppmarschen från skrindfärden (traktorförare Monica Gustafsson) vid tennisbanorna inleddes av fastighetsägareföreningens ordf. Eva Nisser, flankerad av maken och fanbäraren Nils Lundgren. Eva Nisser berömde i sitt tal Maria Myrin och de som tillsammans majade stången kvällen innan under de värsta regnskurar man kan tänka sig. De fick en varm appåd.

Dansledare var Din-Din Nydahl och Mid_5Margareta Gustafsson i folkdräkt och de ackompanjerades följsamt av syskonen Marielle (fiol) och Tony Iivonen (dragspel), studenter vid Sibeliusakademin i Helsingfors, Finland.

Mid_3Först talades om att dansen skulle ske inomhus för att skydda musikernas instrument från blötan, men dels lättade regnet så att musikerna kunde ta plats under ett litet tält vid klockstapeln, dels var antalet danssugna så stort att de inte på långa vägar hade kunnat få plats inne i Stugan.

Ringparksstugan fick istället tjäna som kaffestuga efter ringdansen där Anki Sjödin Svedenstedt och Anna Nycander serverade. Vädret tillät inte några lekar när regnet började skvala igen, men humöret var på topp ändå och LG Larssons ljudanläggning fungerade utmärkt med trådlösa mikrofoner.
Brian Kylén (text och foto – klicka på de små bilderna för förstoring!)

Mid_2

Mid_4