Saltsjö-Duvnäs sörjer sin revydrottning Ulrika

Vår vän och granne Ulrika Törnqvist somnade in i tisdags, mitt i livet och mitt i ett oerhört aktivt liv. Våra tankar går till hennes familj.

Ulrika var välkänd för många, många Duvnäsbor genom sina fantastiska revyer som hon skrev, regisserade och medverkade i tillsammans med lokala ungdomar och vuxna. De skänkte oss mycken glädje och många skratt. Många elever har också haft förmånen att få träffa Ulrika som teaterpedagog i skolan. Ulrikas omsorg och medkänsla gjorde att Den välgörande Duvnäsrevyn 2016 ”Och i vems hus bor du i då?” spelade in 62 045 kronor till UNHCR. Saknaden är stor hos alla som på olika sätt kom i kontakt med Ulrika och hennes kreativa, inspirerande och glädjefyllda personlighet.

2014 bestämde Ulrika och jag att vi skulle dra igång litteraturkvällar och bokprat. Vi hade bägge gått och längtat efter en sådan aktivitet. Jag tror att vi hann genomföra nio författarskap i Ringparksstugan innan vi i våras fick ställa in då Ulrikas sjukdom slog till.

Trots sjukdomen genomförde Ulrika en fantastisk kväll till förmån för cancerfonden och hennes insamling ”En miljon skäl” den 23 oktober på Scalateatern. In i det sista ville hon beröra och nå ut och som det stod i inbjudan ”Vi har en miljon skäl att fylla Scalateatern med musik, skratt och kärlek för att bidra till cancerforskningen”.

Ulrika lever vidare i våra minnen av all den glädje hon så generöst spred omkring sig.

Eva Nisser

Ordförande SDF