Sommarbrev från ordföranden

Ska vi hjälpas åt?

Med sommaren kommer inte bara sol, avkoppling och bad utan även stöldligor. Därför är det en bra idé att vi hjälps åt och ett sätt, förutom vår välskötta Grannsamverkan, är att bilda små mini-grannsamverkansgrupper. ’Hemma på vår gata’ är vi några familjer som hjälps åt att bevaka varandras hus när grannen är borta – vi byter information och kontaktuppgifter med varandra så att vi vet när grannen är borta och hur de nås.

Nyligen blev en familj uppringd av en påstridig typ som ville sota köksfläkten – ett bondförsök som inte gick hem. Polisen har också varnat för stöldligor som sopar rent alltifrån cyklar till trädgårdsattiraljer.

Gungviken

Vi vann en inte oviktig delseger men som ni vet har Skanska överklagat och nu ligger ärendet hos Länsstyrelsen. Det kommer att behandlas någon gång efter mitten av oktober. Det innebär att vi nu åter dragit igång våra olika grupper för finansiering, hemsida, buller, kväve och inte minst, börjat skriva en ny inlaga. Nu gäller det att klara av Skanska som bara har ett mål, att få anlägga en stenkross och cementtillverkning i Gungviken. Vi hoppas på samma fina stöd som under våren.

Kants kategoriska imperativ

Filosofen Kants berömda imperativ Handla endast efter den maxim genom vilken du tillika kan vilja att den bleve en allmän lag hoppas jag ska inspirera alla duvnäsbor. När du plötsligt kommer på att gräset behöver klippas men klockan närmar sig middagstid eller när lusten att spela musik utomhus slår till, så kom ihåg Kant! Det räcker med att föreställa sig, med eller utan lag, hur det skulle vara att bo i Duvnäs om alla ca 750 hushåll också skulle spela sin favoritmusik utomhus, bullra när du just slagit dig ned med familjen för att äta middag eller just klivit upp en solig morgon och tänkt njuta av trädgården och en god bok. Låt oss gemensamt bidra till att Saltsjö-Duvnäs fortsätter att vara denna underbara oas där ingen inkräktar på den andres liv.

Den nya styrelsen

Årsmötet blev väldigt trevligt och välbesökt och vi var 66 personer som deltog i middagen efteråt. Vi har nyligen haft ett konstituerande möte och fördelat uppgifterna mellan oss – vem som gör vad kan du se här: https://saltsjo-duvnas.se/kontakt/saltsjo-duvnas-fastighetsagareforening/.

20-21 juni

Har du som vi fått ändrade planer så kom upp till Ringparken på torsdag kl. 19. Ta med dig blommor och gott humör så bjuder vi på lite äta och dricka medan vi majar stången. Dagen därpå är du välkommen med jordgubbstårta, barn som vill åka skrinda och danssugna midsommarfirare från kl. 14. Läs mer här: https://saltsjo-duvnas.se/midsommarfirande-i-ringparken-3/.

Jag önskar alla en riktigt, riktigt härlig sommar

Eva Nisser, Ordförande

Ladda ner hela brevet genom att trycka på länken: Sommarbrev 2019